be VRIJ dingsdag

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 05:22

Soms is ‘met open armen’ het uitschreeuwen naar Boven.
In het oorlogsmuseum in Overloon, waar we vorige week een bezoekje brachten, zijn de verschrikkingen van de oorlog in beeld gevangen.

Vrij zijn. Bevrijdingsdag vieren. Velen in ons land zouden willen dat ze dat in hun vaderland konden vieren. Ook zijn er nog steeds oorlogen en andere verschrikkingen.

Edith Eger, de vrouw die de holocaust overleefde, kreeg van haar moeder te horen: “Onthoud dat niemand je gedachten kan afpakken." 
Wat een inspiratie voor ons allemaal.

“De schadelijkste gevangenis zit in onze geest en de sleutel in onze zak". De kracht van de keuze!

Hoe vrij ben jij? Door wie of wat word jij beheerst? Misschien vind je het wel heel lastig om echt uit te schreeuwen wat in je leeft en houd je het maar liever binnen. Van buiten die mooie glimlach, maar men moest eens weten. Of je relativeert alles en is het voor een ander erger, dan wat er bij jou om aandacht vraagt. Je moet je maar niet aanstellen. Leef je vanuit angst of vanuit vertrouwen? Ben je innerlijk vrij genoeg om gevolg te geven aan wat levendig, helder of verstandig aanvoelt? Of doe je de dingen zoals het nu eenmaal hoort en van je verwacht wordt?

Of zoals een cliënt verwoorde: "Mijn hulpvraag was om milder voor mezelf te zijn. Ik had last van een heel streng stemmetje die me aanzette tot perfectionisme. Door naar de motivatie van dat strenge in mij te kijken, leerde ik er anders naar kijken en ontdekte ik mijn behoefte en verlangen om te zijn wie ik ben en dat ik oké ben. Er was een weg te gaan, maar ik kreeg meer zelfliefde en kon daardoor ook veel beter grenzen aangeven."

Ik vond het een hele kunst en een harde les om te leren me niet door de pijn te laten leiden. Het liefst bleef ik door de vermoeidheid op de bank hangen en bleef ik ook mijn best doen er het beste van te maken. Vrolijk en optimistisch. Dankbaar en doorzetten. Maar door stil te staan bij wat er echt van binnen speelde en daar ruimte voor te maken, ging ik veel meer vrijheid en echte vreugde en plezier ervaren.

Ben jij op zoek naar innerlijke vrijheid?
Dan wil ik graag je inspiratiebron zijn en je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.