REVIEW NA GEVOLGDE RESET-METHODE.

"Het verhaal van Mariëlle van Houwelingen

Wat als?
Wie niet waagt, wie niet wint! Wat ben ik blij dat ik toch de sprong heb gewaagd en het reset-traject heb gevolgd. Weer hoop hebben en weer teleurgesteld raken? Voor de zoveelste keer? Durfde ik dat wel? Maar wat als het waar is wat het resettraject beloofd? 80-100% herstel. Van binnen voelde ik een diepe “ja”.
Al bij het eerste contact was het doen of niet doen. Proberen bestaat niet. Dat Mark het aandurfde met de waslijst aan klachten die ik hem had geschreven, gaf mij moed! Hij zag het wel zitten.
En ik heb geen spijt gekregen. Mijn leven is totaal veranderd.
Ik had 23 jaar bekkeninstabiliteit, een hernia, hielspoor en een zere knie. Veel hoofdpijnen, zere nek, schouders en armen. Ik kwam net uit een revalidatie van 1,5 jaar na blijvende klachten na een hersenschudding/whiplashklachten. Ik kon moeilijk licht, geluid en prikkels verdragen. Ik kon bij de start van het traject net 10 minuten muziekluisteren en 15 minuten een boek lezen (met alle dagen hoofdpijn en enorme moeheid). Door kennismaking met het gedachtengoed van dr Sarno (TMS), vielen voor mij de puzzelstukjes op zijn plaats en maakte dat ik ook de opdrachten die volgden kon gaan doen. (voor mijn oude gevoel: ver over mijn grenzen van mijn lichamelijk kunnen, maar door er anders naar te gaan kijken, is het gelukt).
De eerste twee weken kreeg ik veel meer pijn, maar daarna verdween de hernia als eerste, de hielspoor en andere spier- en gewrichtsklachten. Ook mijn tinnitus is verdwenen. Het werd zo rustig in mijn hoofd!
De pijn is nog niet helemaal verdwenen, maar door er nu blijvend anders naar te kijken, heb ik vertrouwen dat ook die pijn nog zal slijten. In ieder geval ben ik enorm dankbaar. Ik kan mijn werk in het onderwijs weer doen. Ik maak mijn eigen huis weer schoon, Ik wandel, ik fiets, Ik lig niet meer 3x per dag en ben gestart met eigen coachpraktijk en vind ondertussen mijn nieuwe leven uit.
Het contact met Mark heb ik als heel prettig en bemoedigend ervaren.
Aarzel je nog? Doen zou ik zeggen !


GETUIGENIS GEDEELD IN DE KERK

Graag deel ik met jullie mijn getuigenis over Gods werk in ons leven. Dat doe ik graag voor Gods eer! Zelf word ik bemoedigd door verhalen over wat God doet en hoe Hij werkt. Getuigenis geven betekent ook dat ik mag/moet vertellen wat ik meegemaakt heb en hoe ik dat beleefd heb en waar ik van genezen ben. Vaak was dat een worsteling, pijn, moeite, verdriet, teleurstelling, vallen en opstaan. God begrijpen en ook totaal niet. Het heeft mij/ons veel gekost om te zijn waar we nu zijn, maar ik meld het met grote dankbaarheid!

 

1 juni 2019 werd ik aangereden. Twee jaar lang bleef ik last houden van de hersenschudding/whiplash en m’n bekken. Ik kon geen licht en geluid/geen prikkels meer verdragen en ook de stabiliteit in m’n bekken kwam niet terug. Dagen, weken en maanden lag ik op de bank/in bed met hoofdpijn, duizelingen, pijn en eindeloos niets kunnen doen. God liet weten dat Zijn eeuwige armen onder mij waren en met dat vertrouwen verstreek de tijd. Ik las 1 tekst per dag en kon daar een hele dag over nadenken.

 

Er ging van alles door mijn hoofd en bedacht: “Nu komt het er wel op aan”. Wat als mijn leven zo blijft? (er werd geen uitspraak gedaan of het ooit beter zou worden. Dit was namelijk niet de eerste keer dat ik zo’n periode had van veel pijn en beperkingen, waarna vaak wel een blijvende beperking erbij kwam). Ik dacht aan Psalm 84: “Dan maken ze God tot hun Bron”. Dat ben ik gaan doen door terug te denken aan alles wat God voor ons heeft gedaan en hoe Hij met Zijn liefde en heling dichtbij was. Ik zei tegen God: “Al zou ik nooit meer iets van U horen of wanneer U nooit meer iets voor mij zal doen, dan nog zal ik U blijven prijzen en aanbidden, want U gaf Uw Zoon voor mij, voor ons en daarbij nog zoveel meer zegeningen. U had alles voor mij over”. Dit gaf veel rust. Maanden van revalidatie volgden en de stilte van God bleef. Tot er op een moment zoveel diepe vreugde in mij kwam! Die niet meer is weggegaan. 

 

In september begon ik met het kleine beetje energie die ik had online een bijbelschool te volgen en mijn verlangen naar meer van God werd alleen maar groter. 

Tot God de stilte verbrak en sprak. “Stop met zoeken” en “laat los hoe het moet gaan” en nog wat andere woorden (en ik wist precies wat God hiermee bedoelde). De Levende wijst de weg naar Leven (psalm 16). Tijdens een gebed waarin ik weer eerlijk vertelde hoe ik me voelde en hoe ik het ook zo zat was om zo niets te kunnen en eindeloos hoofdpijnen te hebben, gebeurde er iets. Ik voelde heel subtiel iets in mijn hoofd alsof er iets verschoof en direct kwam de overtuiging: “En vanaf nu gaat het beter”. En dat was ook zo! Ineens ging mijn herstel heel snel en kon ik weer wat gaan oppakken. De hoofdpijn verdween. Tijdens een gebed bij de bijbelschool werd er specifiek gebeden voor hersenletsel en voor een reset in het hoofd. Dit kwam zo bij mij binnen dat ik het kon ontvangen dat het voor mij was. Mijn denken werd steeds meer vergroot en ik kon weer organiseren, mijn concentratie werd beter en ik kon weer muziek luisteren en gaan lezen en weer aanwezig zijn tussen de mensen. Gods genade is zo groot. Zijn zegen hield niet op!

 

God bracht nog iets op mijn pad. Ik bedacht steeds dat ik een reset in mijn brein nodig had, omdat die zo extreem gevoelig was gaan reageren op wat “normaal” is. God bracht me in contact met iemand die een resettraject wilde geven. Dat ben ik gaan doen en wonder boven wonder voel ik me nu beter dan ooit. Ook mijn bekkenklachten en andere spier- en gewrichtsklachten, de hernia die ik het laatste half jaar erbij had, pijn in mijn voeten, nek- schouderklachten etc  zijn (voor een groot deel) verdwenen. Deze klachten waren al 23 jaar aanwezig. 

 

Door dit traject kwam ik er achter wat de echte oorzaak van mijn pijnklachten is. En daar ben ik God zeer dankbaar voor. Wat een genade.

 

17 jaar geleden heb ik ziekenzalving in onze kerkelijke gemeente ontvangen. Met vrienden hadden we hiervoor gebeden en God gaf een duidelijke belofte voor genezing… Het was lang wachten, de hoop daarvoor soms (bijna) verdwenen. En toch kon ik ook die belofte niet loslaten. God had gesproken. Ik vroeg God wat ik nodig had, dat ons karakter zo gevormd zou zijn, zodat we er ook mee om kunnen gaan als het zo ver was. In al die jaren zijn er heel wat patronen ontstaan die nu veranderen.

 

Dit wil ik graag met jullie delen omdat God zo goed is. Ja zeker nu het goed gaat is de dankbaarheid daarvoor groot. Maar ook in de tijden van donkerheid, moeite en beperking, Hij was erbij en heeft zoveel zegen gegeven. Ons hart, onze ziel en denken genezen. Ons geloof en vertrouwen vergroot en zoveel vreugde en vrede gegeven en – niet onbelangrijk - veel liefde voor elkaar.

 

Ik hoop dat je mee blij kunt zijn om de grootheid van God en als jezelf zo verlangt naar heling, naar genezing, naar vreugde, naar vrede……. Echt Hij hoort je en vertel Hem eerlijk hoe het met je gaat. Hij wil juist daarin nabij zijn en je herstellen. Blijf uit angst, schaamte of teleurstelling niet bij Hem vandaan, maar draai je juist naar Hem om. Houd moed, Houd vol en geloof dat God er ook voor jou is en dat God, de Heilige Geest altijd iets doet, zonder dat we het direct voelen of ervaren.

   

God keek genadig naar mij om

Hij greep mij vast voor ik verdronk

En zette mij weer op vaste grond

De Heer is mijn Bevrijder!