Omstandigheden bepalen niet wie je bent. 

Heb je te maken met psychische of chronische pijn en wil je niet dat dit je leven bepaalt, maar wil je bloeien waar je geplant bent?

coaching voor volwassenen vanaf 18 jaar. 


Omstandigheden bepalen niet wie of wat je bent :

En toch:

 • Voel je je teleurgesteld omdat het leven anders loopt dan je had gehoopt en gedroomd.

 • Voel je je eenzaam, niet gezien en niet gehoord Omdat je op een feestje niet meer wordt gemist b.v. Het is gewoon dat jij er niet bij bent. 

 • Voel je je boos, verdrietig, gefrustreerd….. je hebt hulp nodig, maar het roept een achtbaan aan emoties op en je weet hier geen weg mee. Ondertussen ga je ver over je grenzen en wordt de behoefte achter de emotie niet begrepen.

 • Voel je druk van de omgeving, want er moet zoveel. En denk je: “Ik stel me aan”, “voor een ander is het veel erger”  en je zet je schouders er onder en ga je in de overlevingsmodus

 • Vliegt de wanhoop je aan, omdat je te horen hebt gekregen dat deze chronische pijn voor altijd is en je er maar mee moet leren leven.  Hoe dan? Wie ben je dan nog? En hoe ben je dan van betekenis? Hoe zit het met mijn zelfhelend vermogen?

 • Triggert de huidige situatie aan iets uit het verleden en je draagt het als pijn onderhuids met je mee. Je duwt die pijn het liefst weg, omdat je dit er niet ook nog bij wilt hebben.

 

 

 

Maar je wilt:

 

 • Energie
 • Veerkracht
 • Ontspanning en rust
 • Innerlijke vrijheid in keuzes maken
 • Meer gemak, minder gedoe
 • Betere sfeer, meer verbinding
 • Respect voor je eigen beperking en grenzen
 • Zijnskracht
 • Heelheid, leren voelen, aangeven wat jij nodig hebt
 • Geruststelling dat er herstel mogelijk is
 • Overgave, vertrouwen


Heb jij coaching nodig?

Het antwoord is "nee".

Alles zit namelijk al in je. Bij je geboorte heb je een prachtig pakket meegekregen.

Alleen niet alles is uitgepakt. Dus ook waar je naar op zoek bent, het zit al in je.

Het antwoord is "ja".

Soms heb je daar iemand voor nodig. Iemand die de juiste vragen stelt en mee helpt te ont-dekken wat nog niet te voorschijn is gekomen. 

Coaching helpt je meer bewust te worden van wie je in essentie bent. Degene wie je was voor de wereld vertelde wie je behoort te zijn.


Wil jij openbloeien?

Schilderij: Bloem in Gods tuin,
gemaakt door Caroline van de Vate:
www.atelierdeoudesmederij.nl

Dit is mogelijk als je prioriteit van jezelf maakt en tijd vrijmaakt om een coachtraject te volgen.

Na 6-10 sessies (afgestemd op jouw hulpvraag) heb jij inzichten over jezelf waardoor jouw positieve zelfbeeld is gaan groeien.

Ervaar je meer veerkracht, regie, zelfacceptatie en compassie.

Ga je van angst en onzekerheid naar zelfvertrouwen en

leven met open armen wat er die dag ook op je pad komt.

Geworteld en gegrond

 

 


ALS JE MOND GEEN "NEE" ZEGT, GAAT JE LICHAAM DAT VOOR JE DOEN


Aanpak:

Ik laat je graag je kracht zien en ik werk vanuit jouw autonomie. Ik werk integratief. Dat betekent "heelheid". We zijn hoofd, lijf en hart, één geheel. Als er op 1 of meer gebieden een belemmering of innerlijk conflict is, m verk je dat direct. Dat merk je aan je emoties, je stemming en ook je relaties lopen minder soepel. Integratieve coaching heeft het goede uit verschillende psychologische benaderingen genomen en daar werk ik mee. Ook werk ik met dynamiek op tafel (poppetjes en beeldmateriaal), ervaringsgericht- en met lichaamswerk. Ook werk ik met de MatrixMethode en CMFT  (voor het neutraliseren van angsten en trauma's en hechtingsproblematiek). Met de methode zonnekind/schaduwkind geven we je innerlijk kind een thuis. (Lize schreef 2 boeken over zonnekind/schaduwkind: https://jebentgoudwaard.nl/boeken/)

Wil je ontdekken wat de échte oorzaak is onder jouw lichamelijke aanhoudende klachten? Dan behoort een traject 'Meer pijnvrij leven' tot de mogelijkheden. 

Ervaringen:

Kwetsbaar durven zijn                        Zelfliefde                                             Oude pijn verdwijnt                      Regie                                   

Ik heb 5 gesprekken met Mariëlle gehad en deze als erg fijn en waardevol ervaren. Ik ben onder de indruk van haar natuurlijke en professionele aanpak. Ze schept een veilige sfeer waarbinnen ik mijn kwetsbaarheid durfde te tonen en mijn verlangen  naar meer kwetsbaar te durven zijn, groter werd. Ik heb nu meer verbinding met mijn collega's en huisgenoten.

Mijn hulpvraag was om milder voor mezelf te zijn. Ik had last van een heel streng stemmetje die me aanzette tot perfectionisme. Door naar de motivatie van dat strenge deel in mij te kijken, leerde ik er anders naar kijken en ontdekte ik mijn behoefte en verlangen om te zijn wie ik ben en dat ik oké ben. Er was een weg te gaan, maar ik kreeg meer zelfliefde en kon daardoor ook veel beter grenzen aangeven.

"Al jaren liep ik met een grote steen in mijn maag en door de confrontatie aan te gaan met mijn boosheid, lukte het om mijn pijn en verdriet te uiten en voelt het van binnen zo anders!!!!"

Wie er achter het stuur van mijn leven zat? Nou niet ik. Wel degene die graag de touwtjes in houden hield, maar dan kwamen de criticus en de drammer weer om de hoek kijken. Vaak was het een hele stoelendans, geduw en getrek. Maar  ik heb geleerd de regie te blijven houden. Door hier inzicht in te krijgen, is er zoveel rust en ruimte ontstaan.

Dank je voor mildheid en vertrouwen. Het heeft een groot verschil gemaakt.


Informatie over tarieven:

Een gesprek duurt ongeveer een uur. Daarvoor ontvang je een factuur van € 75,00. De frequentie en het totaal aantal gesprekken worden afgestemd op jouw persoonlijke hulpvraag en behoefte. Gemiddeld is dit tussen de 6 tot 10 afspraken voor een kort traject. Een langer traject behoort ook tot de mogelijkheden. 

Neem contact op voor tarief Traject Meer pijn vrij.

Genoemd tarief is voor particulieren.

Het tarief voor de workshop "je levensboom" is € 50 euro.

Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.
Bij werk gerelateerde hulpvragen zou je werkgever bereidt kunnen zijn een coachtraject te vergoeden, omdat het gezien kan worden als scholingskosten.
Je kunt ook het gesprek hierover aangaan met je kerkelijke gemeente.

Metopenarmen-coaching is vrijgesteld van BTW.

Een afspraak afzeggen kan tot 24 uur van tevoren. Daarna worden de kosten van de coaching of de workshop in rekening gebracht.


Geheimhouding en privacy zijn bij mij verzekerd. Jouw persoonsgegevens en onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Ik verstrek geen gegevens aan derden, mits je hier zelf schriftelijk toestemming voor geeft.