MARIELLE VAN HOUWELINGEN 

Even voorstellen.... 

Liefst doe ik dat één op één met een kop thee erbij. Ik houd van gesprekken, elkaar beter leren kennen. De vraag: "Hoe gaat het echt met je", stel ik graag. Ik ben nieuwsgierig, betrokken, open en houd van eerlijkheid. Met groot empathisch gevoel luister ik, vraag ik door om te zijn bij wat echt gehoord, echt gezien en echt gevoeld wil worden.


Graag stel ik de vraag:

metopenarmen-coaching

"Hoe gaat het ECHT met je?"

Ik kan nu EERLIJK vertellen hoe het ECHT met mij gaat. Dankbaar sta ik nu in het leven en geniet van de kleine dingen. 
Deze kracht is lange tijd ook een overlevingsstrategie geweest. Zien wat er wel is in plaats van wat er niet is, omdat ik op mijn 25ste te maken kreeg met beperkingen als gevolg van bekkeninstabiliteit. Ik was moeder van 2 kleine kinderen en wilde er het beste van maken.

Dankbaar voor alle hulp, gaf ik het best mogelijke aan man en kinderen en de mensen om mij heen. Maar hoe zorg ik goed voor mezelf? Thema's als grenzen aangeven, hulp vragen, niet wat ik doe bepaalt wie ik ben, afwijzing, niet meedoen, verlies en de vraag: "Geneest God ook nu nog?" dienden zich aan.

Allerlei emoties speelden hierbij een rol en ik vond het een hele klus om hiernaar te luisteren en ze te voelen. Maar wat hadden ze me veel te vertellen!  Ik heb hierin een hele reis gemaakt en achteraf ben ik enorm dankbaar voor alle lessen die ik heb mogen leren.


Wat als het leven anders loopt? Velen van ons hebben er mee te maken en jij wellicht ook. Ik vergelijk ons leven vaak met de metafoor van de boom. Hoe ziet jouw levensboom eruit? Wat heb jij meegemaakt in het leven? Hoe stevig sta je?


IK KOM GRAAG TOT DE KERN!


De schoonheid van onze littekens en gebroken dromen. 

Hoe fijn is het als je iemand naast je hebt, die echt naar je luistert, die je nabij kan zijn, die bij je is in de machteloosheid van de situatie zonder met oplossingen en goedkope troost te komen. Iemand die met je bidt als je dat wilt. Hoe mooi is het als jou dit helpt om je eigen binnenwereld te gaan begrijpen. Ik heb het zelf mogen ervaren en dat is mijn verlangen voor jou.

 

Nadat ik ook blijvende klachten overhield na een hersenschudding en whiplash, vloog de wanhoop me af en toe aan. Ik kon weinig licht en geluid verdragen en had constant hoofdpijnen, tinitus, zere nek en kreeg er ook een hernia bij. 

Door kennismaking met het gedachtengoed van dr Sarno (TMS), vielen voor mij de puzzelstukjes op zijn plaats en begon een onvoorstelbaar herstelproces. Inmiddels ben ik voor 85% van mijn (waslijst aan) klachten af.


Ben je bereid anders naar pijn te kijken?

Ons brein en pijn.

Er valt heel veel over te zeggen. Ik heb geleerd dat hierin oude paden kunnen worden verlaten en nieuwe wegen worden aangelegd.

Je brein is bereid hierin mee te werken. Wil je hier meer over weten? Ik bied hiervoor een 'Meer pijnvrij leven' traject aan.

Ook hierbij wil ik je graag helpen. Ik gun iedereen die pijn los te kunnen laten die geen nut meer dient en dat je leert omgaan met je emoties en luistert naar wat je lijf je wilt zeggen.

Er is hierin veel meer mogelijk dan je denkt en wat artsen je ooit hebben verteld. 

De pijn bij mij is nog niet helemaal verdwenen, maar door er nu blijvend anders naar te kijken, heb ik vertrouwen dat ook die pijn nog zal slijten. In ieder geval ben ik enorm dankbaar. Ik kan mijn werk in het onderwijs weer doen. Ik maak mijn eigen huis weer schoon, Ik wandel, ik fiets, Ik lig niet meer 3x per dag op bed of op de bank en ben gestart met eigen coachpraktijk. Ik vind ondertussen mijn nieuwe leven uit.


Wil je meer hierover lezen, lees dan mijn getuigenis dat ik voor de kerk heb geschreven.


Nu weet je iets meer over mij en ik kom graag met je in contact om jou beter te leren kennen.

Ik zie naar je uit!

 

Mijn verlangen en missie is met jou mee oplopen, als je wilt groeien en ontwikkelen, zodat je met open armen in het leven staat, met wat er ook op je pad komt.

Ik heb de Integratieve Coachopleiding bij Groundwork gevolgd, waarin ik heel veel heb mogen leren en heling mogen ervaren. 
Veel heb ik ook geleerd in de leerschool van het leven. Als echtgenote, moeder van drie kinderen en twee aanhangkinderen en als ervaringsdeskundige van het leven met chronische pijn. En niet te vergeten van auteurs van talloze boeken, conferenties en workshops en pastorale opleiding.

Naast deze coachingspraktijk werk ik ook al meer dan 16 jaar in het onderwijs, waar ik met veel plezier remedial teaching geef.


Mijn verlangen en missie kun je bekijken in onderstaand filmpje. Een kleine bijdrage van mij aan het promotiefilmpje voor Jozua en Kaleb (jozuaenkaleb.nl).